На 6.03. отбелязваме 123 години от рождението на академик Никола Обрешков – талантлив математик, достоен човек, радетел за науката и образованието.

Празникът на училището е личен празник на всеки от нас. Докосвайки се до 68. СУ, ние се докосваме до духа и магията на една традиция. Традиция, която обединява всички ученици, учители, родители – нашата училищна общност.

В деня на патрона всички се пренесохме в чудния свят на мечтите, учихме в класната стая на бъдещето, математиката ни беше забавна, буквите ни бяха красиви, а спортният дух се усещаше във въздуха.

Вечерта завърши с концерт – спектакъл, на който учениците показаха своя артистизъм, палитра, музикалност, талант.

Благодаря на всички за прекрасния празник!

Румяна Парцова
Директор на 68.СУ
“Акад. Никола Обрешков”

По традиция, в началото на животворната пролет, на 06.03.2019г., 68.СУ „Акад. Никола Обрешков” отбелязва своя патронен празник, посветен на големия български математик и академик със световно значение – акад. Никола Обрешков.

По този тържествен повод ръководството на училището обяви конкурс на тема: Класната стая на бъдещетов различни предметни области и жанрове: написване на есе, разказ, стихотворение; изобразително изкуство; фотоконкурс.

С организираните математически състезания учениците заедно с техните учители доказаха, че тази сериозна и трудна наука може да бъде и занимателна.

Спортните състезания отличиха най-силните, смелите, бързите.

Първият етап на празника приключи в Актовата зала, където г-жа Парцова – директор на училището, отличи всички много талантливи и трудолюбиви ученици с грамоти и награди.


Кулминационният момент в програмата за отбелязване на патрона бе концертът – спектакъл. Тази година той премина под мотото: Чудният свят на моето училище.

Чудната пъстрота на музикално-поетичната програма – рецитиране на стихове, изпълнение на песни, народни танци,  разнообразни изяви на клубовете по извънкласни дейности – художествени и модерни танци, таекуон до и плуване, представи малките обрешковци, като артистични, талантливи, всеотдайни, отговорни, достойни хора.

 В поздрава си към тях г-жа Парцова отбеляза, че в нашето училище всеки талант ще се поощрява и ще има възможност да се изявява.        Нашите ученици са същността на 68.СУ „Акад. Н. Обрешков” и със слово, и с дело пишат неговата история. 

                                                              “Акад. Никола Обрешков”