„Да нахраним дърветата“

Днес ученици от 68-мо СУ “Акад. Никола Обрешков” подхраниха с компост дръвчета в двора на училището като част от инициативата „Да нахраним дърветата“ в район „Искър“.
Инициативата е организирана съвместно с район „Искър“ по идея на общинския съветник Lorita Radeva, която е и председател на Постоянната комисия по опазване на околната среда към Столичния общински съвет.
„За нахраним дърветата“ е продължение от миналогодишната инициатива на г-жа Радева и на кмета на район „Искър“ г-н Ивайло Цеков, при която в дворовете на училища и детски градини в района бяха засадени десетки дръвчета. Днес учениците от V и VII клас на 68-мо СУ наториха почвата около дръвчетата. Заедно с тях бяха представители на район „Искър“ и зам.-кметът на района г-н Petar Mollov. На младите еколози беше обяснено, че компостът е специален тор, който се произвежда чрез преработка на сухи клони, листа и окосена трева. И че този процес се случва недалеч от нас – в компостиращи инсталации за зелени отпадъци, които са част от голямата система за преработка на отпадъци на София.
Инициативата „Да нахраним дърветата“ ще се проведе в двора на всяко училище в район „Искър“.
Г-жа Радева и кметът на района г-н Ивайло Цеков са признателни на директора на 68-мо СУ г-жа Румяна Парцова за съдействие при организацията на еко-инициативата, благодарение на която градът ни става по-зелен.

Към статията