Празници на спорта в “Моето училище”

Краят на миналата седмица беше истинско тържество на спорта в 68. СУ „Академик Никола Обрешков“. В рамките на два дни се състояха две събития – спортен празник за учениците от училището и районен празник на плувните спортове като част от честванията „140 години София – столица на България“, по проекти към Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и в подкрепа на инициативата „София за Европейска столица на спорта“.

На 18. октомври 2019г. в 68. СУ се проведе Европейски ден на спорта в „Моето училище“ под мотото „Да спортуваме заедно“. Спортният празник започна в 9:00 часа  с тържествено откриване във физкултурния салон на училището, в присъствието на много гости, родители, ученици и учители. Бяха демонстрирани уменията на учениците от клубовете по йога и таекуондо към училището. С подходящ музикален фон се представиха и мажоретките от подготвителна група „Алиса“.

Организирани бяха различни активности, които дадоха възможност на всички участници да се забавляват, като се включат в проведените спортни инициативи – щафетни игри, народна топка, колоездене, крос, теглене на въже, волейбол, баскетбол, футбол.

Всеки участник получи тениска с логото „София – Европейска столица на спорта“,  грамота за участие и минерална вода.

В събота, 19. октомври, 68. СУ и район „Искър“, съвместно със спортен клуб „ЦДНА-2013“, организираха Районен празник на плувните спортове, посветен на 140 години София – столица на България под наслов „140 години София – 140 деца“.

Събитието се проведе в плувния басейн на 68. СУ. Треньори и деца демонстрираха предимствата на спорта водна топка и различните стилове плуване. На състезанията по плуване участваха ученици в различни възрастови групи от училища в района. Всички те се справиха прекрасно и преплуваха по една дължина в басейна докрай.

Всеки участник получи шапка с логото „София – Европейска столица на спорта“ и сборник „Талантите на Искър“.

Сред зрителите на плувния празник бяха проф. Светослав Иванов – председател на БСФС и консултант на Комисията на младежта и спорта към Народното събрание, проф. Пламен Матеев – зам.-председател на клуб Спортен клуб „ЦДНА – 2013“, Георги Дангалаков – треньор на единствената българка с олимпийско злато в плуването Таня Богомилова, Надежда Василева – треньор на олимпийския шампион по гребане Ваня Гешева, Любомир Лазаров – член на УС на БФПС.

И двете събития уважиха с присъствието си г-жа Кета Радилова – главен специалист и г-жа Людмила Стоева – секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви в район “Искър”.

Виж новината и в сайта на Район “Искър”