Николай Кирилов Ценов от 7.А клас на 68. СУ „Академик Никола Обрешков“ представи отлично себе си, училището и София-град в XII Национално състезание за ключови компетентности по природни науки, което се проведе в град Копривщица от 15. до 17. ноември 2019 година. Темата на състезанието бе „Климатичните промени“.

На случаен принцип представителите на всички  области в страната бяха разпределени в 10 отбора от по 6 ученика. Състезателите от всеки отбор решаваха по 4 теоретични и 2 практически задачи. Николай бе част от екипа на отбор „Еко възрожденци“, заедно с ученици от Бургас, Русе, Плевен, Ямбол и Ботевград. С отличните си познания по физика, химия и биология, умения за екипна работа и решаване на задачи в сътрудничество, както и с отличните си презентационни умения, Николай допринесе за достойното представяне и успеха на своя отбор, завоювал престижното първо място и златните медали. Наред със сериозното натоварване по време на състезанието, той се сдоби и с много нови приятели  и изживя незабравими мигове.   

Поздравявам Николай и му пожелавам много нови успехи и медали на следващите състезания!

Поздравявам учителите по природни науки на 68. СУ – г-жа Офелия Русинова – учител по биология и здравно образование, ментор на Николай, г-жа Регина Свиленова – учител по химия и опазване на околната среда и г-жа Стоянка Георгиева – учител по физика и астрономия, за амбицията и високите резултати!

Румяна Парцова
Директор на 68. СУ “Академик Никола Обрешков”

Виж новината и в сайта на РУО София-град