Дроидът BB-8 гостува на клуб „IT-Скрачи“

На 29.04.2021 г. клуб „IT-Скрачи“, с ръководител г-жа Наджи Хаджиева, беше домакин на единствения по рода си BB-8 лоялен астромейски дроид на пилота на съпротивата Poe Dameron. Учениците успяха да контролират BB-8™ App-Enabled Droid™ със смартфон и го наблюдаваха как патролира самостоятелно. Технологията в BB-8 позволява да се преобърне и да се премести в купола точно като на екрана, а здравата обвивка позволява на дроида да преодолее всяка битка.

Един надежден пазител на ценна информация и един храбър съюзник, този Дроид е пълен с функции и няма да спре на нищо, за да завърши мисията си. Децата държаха BB-8 с Droid Trainer и изследваха холографски симулации от галактиката на Star Wars. BB-8 е повече от един дроид – това е спътник.

Технологията в BB-8 позволява да се преобърне и да се премести в купола точно като на екрана. Учениците бяха свидетели как ВВ-8 се движи по време на зареждане дори.

Клуб IT-Скрачи изследва галактиката Star Wars ™ чрез холографски симулации с новото приложение Sphero App-Enabled Droids и новия аксесоар – Droid Trainer.

Ултра издръжлив! Този Дроид на съпротива може да спре всякакви битки благодарение на силната си външност.