Тържествена церемония по повод 126 години от рождението на акадeмик Никола Обрешков

На 04.03.2022 г. 68.СУ „Акад. Никола Обрешков“ тържествено отбеляза своя патронен празник. Гости на празника бяха г-жа Йоана Обрешкова – внучка на световноизвестния учен и г-жа София Лубани – председател на Oбществения съвет на  училището.

От 09.30 ч. до 11.30 ч. се проведоха математически състезания за учениците от първи до четвърти клас с решаване на интересни и забавни задачи, а учениците от прогимназиален и гимназиален етап се включиха в  занимания по интереси на тема „Математика и дигитален свят, математика и изкуство , математика и спорт, математика и литература“.

На специалната церемония по случай 126 години от рождението на великия учен академик Никола Обрешков, бяха поднесени цветя пред неговия орелеф в Централното фоайе. Празникът продължи с тържествен концерт в Актовата зала.

 Най-вълнуващият момент от церемонията по повод  патронния празник беше високата оценка на училищната общност от г-жа Румяна Парцова – директор на 68.СУ. В своето поздравително слово директорът изтъкна постиженията в иновативното развитие на училището и предстоящото откриване на STEM център по природни науки, изследвания и иновации “Рене Декарт“, реализацията на проекта „В света на Еко-фантазията“ по “Еразъм+“ като път на бъдещето . Г-жа Парцова връчи грамоти и награди за отлично представяне на ученици в олимпиади и състезания, за високи резултати в образователния процес, за участие в конкурс за есе „ Училище на бъдещето“, конкурс за рисунка „Моето училище в бъдещето“, изготвяне на презентация – „Академик Никола Обрешков“.  

Поздравления на целия екип на 68.СУ за празника!