Годишен празничен концерт в 68.СУ „ Академик Никола Обрешков“

На 03.06. в Актовата зала на 68.СУ се състоя годишният празничен концерт на училището. Имахме удоволствието да присъстваме на истинско тържество на талантите. В концерта взеха участие млади певци – ученици на господин Трифон Трифонов – вокален педагог и учител по музика в 68.СУ „ Академик Никола Обрешков“. Слушахме със затаен дъх представянето на всеки един от участниците, сякаш не се намирахме в актовата зала на училището, а в студиото на някой престижен музикален телевизионен формат. Всяка следваща песен ни очароваше с таланта на изпълнителя- български, френски, английски, испански, италиански,  езиците, на които звучаха се сменяха, стиловете също – джаз, рок, естрада, но онова, което бе неизменно – бе красотата на гласовете, непринудената атмосфера на истински празник, радостта на малките деца танцуващи, рисуващи и тичащи наоколо, удоволствието на публиката аплодираща с възторг всеки следващ изпълнител. Кулминацията на концерта бяха изпълненията на господин Трифон Трифонов в дует с негови ученици. Не се изненадахме и когато той  акомпанира с акустична китара в невероятното изпълнение на хита от филма „ Роди се звезда“. Да, това бе концерт на звезди. Гост-звездите, студенти и ученици на господин Трифонов- вокални групи от 2 и 4 клас при 176.ОбУ с.Негован, прекрасните млади изпълнители: Надежда, Тодор, Виктория, Богомил, Мира и Тина, звездите домакини : Вокалната група на 68.СУ  “ One Voice” – Яна, Райна, Никола и Надя от 5 клас, Биляна от 4 клас, Богдан от 10 клас, както и малката София от 1.а клас до невероятното изпълнение на госпожа Даниела Николова учителка в 1.а клас. Тя екзалтира публиката с прекрасния си глас и очарова със сценичното си присъствие. Всички звезди блестяха поотделно, в дует, а накрая засияха заедно в изпълнението на „Мечта за изгрев“ на Борис Чакъров.

Човек се питаше:

„ – Къде съм? Та това е концерт достоен за финала на „Гласът на България“. Нима това са учениците, които срещаме всеки ден по коридора? Как са се превърнали в истински звезди?“

Отговорът е: „ – Заради талантливите учители, които палят с примера и увличат след себе си, те създават училището, те са живата му душа. Те, които палят светлината и показват на учениците си лицето на истинското изкуство, умножават стойността на таланта, осмислят труда и усилията на малкия творец чрез празник като този, на сцена като тази. Аплодисменти за всички участници! Благодарим Ви за  подарената красота, тъй нужна ни като спасение и утеха! Очакваме ви с нетърпение отново на сцената на 68.СУ. Кой знае може би тя е първото стъпало по вашия път към световните сцени. Желаем ви го от сърце!

До нови щастливи срещи!

 От възторжената публика