Четвърти фестивал по природни науки и математика „Действието на иновациите“ 23.06.2022

На 23.06.2022 г. се проведе Четвърти фестивал по природни науки и математика в новооткрития STEM център „Рене Декарт“ на 68.СУ „Акад. Никола Обрешков“ в партньорство с 7.СУ „Кузман Шапкаров“ – гр. Благоевград.

Четвъртият фестивал беше тържествено открит от директорите на двете училища г-жа Румяна Парцова и д-р Лилия Стоянова в зоната за свободни дискусии и релакс. В зоната за природни науки, екипът по природни науки на 68.СУ, г-жа Екатерина Цанкова – учител по биология и здравно образование, г-жа Лидия Захариева – учител по физика  астрономия и г-жа Иванка Станчева – учител по химия и опазване на околната среда, представиха тримерен урок за човешкия мозък „Силата на човешките кодове“. В зоната за презентации отборите на двете училище се състезаваха в играта „Няма време – реагирай бързо“ в категориите: „Вярно или грешно“ в платформата „Kahoot”, „Разпознаване на звуци“, „Разпознаване на емоции“, „Обоняние“, „Фигурални композиции“, „Решаване на логически задачи“. Отборът на 7.СУ спечели купата за бързина и точност на отговорите.

Дискусията „Емоцията – водеща сила при взимане на решение за действие“ се проведе с много ентусиазъм и творческо представяне на всеки аргумент и от двата отбора. Отборът на 68.СУ представи много убедително своята позиция и беше удостоен с купа за отлично ораторство.

Истински сблъсък на креативност и майсторско изпълнение беше представен от отборите в решаването на казуси „Използвай интелекта си и създай решение“.

На фестивала бяха представени и два дигитални продукта – комикси.

„Мозъчко и любовта“ с автори: Станислав Бачев – 11.а клас 7.СУ, Владислава Димитрова – 11.а клас 7.СУ, Ана Боканиала – 7.б клас 7.СУ, Михаела Талкова – 7.а клас 7.СУ, Александра Коцева – 7.а клас 7.СУ, Теодора Царева 7.г 7.СУ.

„Камелия“ с автор Ана Хаджиева, ученичка от 10.а клас на 68.СУ беше удостоена с призовото първо място в категория „Комикс“.

Г-жа Румяна Парцова връчи в зоната за свободни дискусии и релакс грамоти и награди на отличилите се ученици.

Специален подарък връчи г-жа Лилия Стоянова с пожелание за бъдещо  сътрудничество.