15.09. е един от най- вълнуващите празници, очакван с трепет и малко тъга. Трепет от новото начало на новата учебна година и тъга по отиващото си лято, веселите игри и морски приключения. 68.СУ „Академик Никола Обрешков“ отвори врати и посрещна своите ученици, които озариха с усмивки, песни и добро настроение училищния двор.
Директорът на училището, госпожа Румяна Парцова приветства учениците и техните родители с добре дошли, пожела успешна нова учебна година, изпълнена с нови знания, нови приятелства и преживявания.
Учебната 2023/ 2024 година стартира с три паралелки първи клас с разширено изучаване на английски език и информационни технологии.
три паралелки пети клас:
5.а клас – с разширено изучаване на математика
5.б клас – с разширено изучаване на руски език/математика
5.в клас – с разширено изучаване на изобразително изкуство
и три паралелки осми клас:
8.а клас – STEM профил „Софтуерни и хардуерни науки” – АЕ – Информационна сигурност
8.б клас – STEM профил „Природни науки” – АЕ – Биотехнологии и изкуствен интелект
8.в клас – STEM профил „Софтуерни и хардуерни науки” – АЕ – Графичен и уеб дизайн

По стара традиция водосвет за здраве и успех отслужиха отец Лазар и отец Стоян от храм „Свети Георги Победоносец“, Горубляне.
На финала на тържеството училищният двор беше огласен от песните на учениците от вокална група „ One voice“ и ученичката Биляна Цветкова, която омая присъстващите ученици и гости с невероятното си изпълнение на песента „Оставаме“.
Под звуците на първия училищен звънец, госпожа Румяна Парцова плисна менче с вода, за да е лека и успешна новата учебна година за учениците и техните учители. С трепетни усмивки и съпроводени от учениците от 11. А и 12. А клас, първокласниците прекрачиха за пръв път през входа на училището, за да видят своите нови класни стаи и да положат своето ново начало по пътя на науката и просветата.
На добър час!