Патронен празник на 68.СУ “Акад. Никола Обрешков”

На 06.03.2023г. 68.СУ отбеляза 128 години от рождението на
академик Никола Обрешков –  патрон на нашето училище.
Празникът започна с планирани дейности в класните стаи. Проведоха се редица забавни математически игри и състезания: „ STEM математическо приключение“ , „ Забавни научни експерименти“, “Математическо пътешествие“, щафетни игри „Спортна математика“ и турнир по шах. В зоната за „Занимания по интереси“ в STEM центъра учениците от гимназиален етап се забавляваха в „Лабиринтите на математиката“.
Празничният ден продължи с официална церемония за поднасяне на цветя пред орелефа на акад. Никола Обрешков в Централното фоайе на училището.
Госпожа Румяна Парцова – Директор на 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“ произнесе приветствено слово по случай празника на училището връчи грамоти и предметни награди на победителите от проведените конкурси за рисунка, есе, стихотворение, презентация по повод патронния празник.
Грамоти за постигнати високи резултатите и принос за развитие на
училищната общност получиха голям брой ученици, класирали се на
областен кръг на олимпиадите по история, география, математика, химия, биология, както и на състезанието по компютърно моделиране и информационни технологии.
За втора поредна година 68.СУ „ Акад. Никола Обрешков“ и фондация „За по-здрави деца“ предоставиха ваучери за обучение по избор
на изявени ученици от училището и свидетелства за принос във
благотворителни инициативи на фондацията. Връчени бяха от д-р Галя Манчева – изпълнителен директор на фондацията.