Ученици от 68. СУ взеха участие в музикалния спектакъл „Да бъдем добри! Да бъдем съпричастни!“

На 25. 04.2024 г. в Дом на културата „Искър“ се проведе концерт под надслов „Да бъдем добри! Да бъдем съпричастни!“, в който участваха пет столични района в подкрепа на доброто и съпричастността сред подрастващите. Инициативата се организира от Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на „Искър“, „Младост“, „Подуяне“ „Слатина“ и „Кремиковци“.

В началото на концерта  Кристиян Йотов от 1.б излезе на сцената пред препълнената публика и каза какво според него е да си добър. Той даде пример с последната добрина, която е направил – да помага в почистването на любимото училище, заедно със своите съученици.   

Ученици от 68. СУ участваха с две изпълнения.                                         

Първи на сцената се изявиха танцьорите от танцов състав „По друма“, с хореограф Жаклин Николова. Възпитаниците на 68. СУ изпълниха „Шопски танц“. Ансамбълът се реализира чрез Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“.

В музикалният спектакъл  се включиха и талантливите, малки певци от група „Мечтатели“, с ръководител Даниела Николова. Вокалната група се реализира за втора поредна година в 68. СУ и също е част от Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“. Учениците изпяха  песента „Заедно“ в оригинал на Любо, Графа и Орлин.

Кметът на район “Искър” Ясен Русев посочи, че за него е било удоволствие да се наслади на великолепното представяне на талантливите ученици, които са зарадвали публиката с изпълнение на песни и танци. Той изказа искрените си благодарности на Румяна Парцова – директор на 68. СУ „Академик Никола Обрешков“, и поднесе плакет на училището. След приключването на концерта, кметът лично връчи подаръчни торбички на всички ученици от 68. СУ , взели участие в концерта.
Директор Парцова също поздрави участниците и им пожела все така нестихващ интерес към изкуството, както и още много бъдещи изяви на сцена. Всеки един участник получи грамота за своето  участие в музикалния спектакъл.