Благодарствено писмо от учениците от 7.а клас

Уважаема госпожо Парцова, уважаеми учители, скъпа
госпожо Гешева и драги ученици,

Днес сме се събрали, за да изпратим отношенията „ученик – учител“ и да посрещнем отношенията „ученик – приятел“. 

Уважаема госпожо Парцова,

училището е място, където растем физически и духовно. Там прекарваме голяма част от дните си. Благодарим Ви, че направихте нашето училище място, където да се чувстваме успешни, мотивирани и щастливи. Горди сме, че бяхме част от това училище.

Скъпи учители,

С огромна признателност се обръщам към Вас в този тържествен час. С много търпение, такт, упоритост и всеотдайност Вие ден след ден ни разкривахте тайните на необятния свят на науката. Бяхте строги, изисквахте от нас да сме подготвени, но осъзнаваме, че така Вие изграждахте у нас чувство на отговорност. Вие давахте пример, възпитавахте, калявахте характера ни за великото изпитание, наречено Живот. Дойдохме при Вас, мили учители, като деца, Вие създадохте от нас Личности, готови да поемат по големия път на Живота. Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си, да се борим за тях, да сме честни, упорити и всеотдайни… Защото имаме ли Мечти и Цел, ще намерим Пътя.

Госпожо Гешева,

Вие сте и ще останете незабравима част от живота ни. Днес съзнаваме, че сме получили най-големия дар –  Вашето внимание, загриженост и обич. Благодарим Ви за знанията, за вдъхновението, за търпението и усилията, но най-много Ви благодарим за вярата в нас!

За нас вие сте не само учител, а и верен приятел, на когото доверяваме своите проблеми и тайни. Човек, на когото винаги можехме да разчитаме през изминалите три години. Вие ни учехте да се борим, не за оценки, а за знания. Показвахте ни как да отстояваме своето мнение. Успешно ни преведохте през изпитанията на дистанционното обучение и седми клас. 

На всички учители пожелаваме бъдете здрави, продължавайте да вдъхновявате и да повеждате успешни личности към Живота! 

Скъпи ученици не спирайте да преследвате упорито мечтите си и смело се изкачвайте по стълбата на успеха!

Благодарим Ви!

Никола Узунов, ученик от 7.а клас