Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията го отбелязахме с песни, стихове и много усмивки.

Официалното откриване бе за децата от подготвителна група и учениците от първи, пети и осми клас.

Тържеството започна в 10:00 часа с посрещане на училищното знаме и Химна на Република България. Официални гости на празника бяха: г-жа Кета Радилова – старши експерт спортни дейности към район Искър, г-жа София Лубани председател на Обществения съвет на училището, г-н Юлиян Стефанов председател на спортен клуб „Феникс“ гр.София

По случай откриването на учебната година приветствие към всички присъстващи ученици, учители и родители отправи г-жа Румяна Парцова – директор на 68. СУ „Академик Никола Обрешков“.

По традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. С нетърпение и приповдигнато настроение петокласниците и осмокласниците ги последваха.

Останалите класове спазиха определения график за началото на учебната година и отбелязаха откриването й в класните стаи със своите класни ръководители.

Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2022/2023 година смели и единни! Здрава и успешна да бъде за всички ученици, учители и родители!