Весела Коледа и щастлива нова 2023 година!
„Коледен звън“ в 68.СУ „Академик Никола Обрешков“

На 16.12.2022г. в 68.СУ „Академик Никола Обрешков“ се проведе Коледно STEM изложение на проекти. Тържественото откриване се състоя в Центъра по природни науки, изследвания и иновации “ Рене Декарт“,  със специален  гост д-р Атанас Грозданов, зоолог в катедра „Зоология и антропология“ в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

            Нашите креативни STEM творци представиха своите първи научни проекти.

            Г-жа Румяна Парцова, директор на 68. СУ „Академик Никола Обрешков“, награди всички участници, които представиха проектите си в различни области:

 • Строеж на атома
 • Електрическа верига
 • Провеждат ли електричество електрическите змиорки?
 • Талусни растения
 • Модел на ДНК
 • Строеж на Земята
 • Южна Америка през моите очи
 • Зелена къща
 • Коледно настроение

            С това първо изложение бяха положени основите на едно ново начало – ежегодни научни изложения в STEM центъра по природни науки, изследвания и иновации.

На 20.12.2022г. в Централното фоайе на училището, пред орелефа на академик Никола Обрешков, се състоя награждаване на победителите участници в коледните конкурси:

 1.  „Приказки за чудеса“
 2. „Нарисувай Коледа“ – рисунка, стих, анимация, презентация и други идеи
 3. „Чудо в писмо“
 4. „Коледният дух в класната стая“ – конкурс за най-оригинално украсена класна стая

     Г-жа Румяна Парцова, директор на 68.СУ“Академик Никола Обрешков“, връчи грамоти, предметни награди и купи на победителите и в края на церемонията пожела още повече вдъхновение през следващата година.

Празничният ден завърши с училищния концерт „Коледен звън“ в 68.СУ“Академик Никола Обрешков“. Учениците изпълниха Актовата зала с много песни, танци и невероятни изпълнения на пиано.

Залата се изпълни с много грейнали лица, вълнение, усмихнати родители, гости и приятели.

С вълшебни коледни звуци и магично усещане нашите таланти пожелаха весело и незабравимо посрещане на предстоящите коледни и новогодишни празници.

На 23.12.2022г. фондация „ За по-здрави деца“ даде официален старт на Коледния благотворителен базар в 68. СУ „Академик Никола Обрешков“.

      Специална благодарност за прекрасната организация представителите на фондацията  отправиха към г-жа Румяна Парцова, директор на училището, всички доброволци, деца, родители и учители, които станаха Благодетели на проект “Играчки за бъдеще”, създаден с цел да помага на ученици в неравностойно положение да реализират своя потенциал.

Г-жа Парцова получи благодарствен плакет от фондация „За по-здрави деца“ за принос към благоденствието на българските деца.

     В благотворителната кампания се включиха  11.а клас и класният им ръководител г-жа Албена Новкова – ДоброВолците, които дариха от времето си, за да зарадват наши ученици в неравностойно положение.

Весели празници!