Патронен празник на 68.СУ “Акад. Никола Обрешков”

На 06.03.2023г. 68.СУ отбеляза 127 години от рождението на акад. Никола Обрешков –  Патрон на нашето училище.

Празничният ден започна с планирани дейности в класните стаи – ученици решаваха задачи и гледаха презентации, посветени на живота и делото на Никола Обрешков.

Проведоха се спортни игри по НП „Заедно в изкуствата и спорта“. В STEM център, зона Занимания по интереси, под ръководството на инж. Наджи Хаджиева, се проведе интерактивен урок „Смятам бързо. Уча лесно“ с ученици от 3.б клас с ментори ученици от 5.а клас.

Празничният ден продължи с поднасяне на цветя пред орелефа на акад. Никола Обрешков в Централното фоайе на училището.

В Актовата зала се проведе тържество по повод патронния празник под мотото „ Моето училище! Училище за бъдеще“. За доброто настроение и хубавите емоции се погрижиха вокална група  „One Voice”, Биляна Цветкова и чаровната Сиана Левичарова в ролята си на водещ.

Госпожа Румяна Парцова – Директор на 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“ произнесе приветствено слово по случай патронния празник на училището.

Педагогическият  колектив на 68. СУ подари на г-жа Румяна Парцова училищното и STEM  лого, изработени от скандинавски мъх.

В края на тържеството госпожа Румяна Парцова награди с грамоти и предметни награди  победителите от проведените конкурси за рисунка, есе, стихотворение, презентация по повод патронния празник. Грамоти получиха и ученици, класирали се на областен кръг на олимпиадите по история, география, математика и на състезанието по компютърно моделиране.

Госпожа Галя Манчева – изпълнителен директор на Фондация „За по- здрави деца“ официално връчи първите насърчителни ваучери на отличени ученици от 68. СУ. Средствата за тази инициатива бяха събрани в рамките на проект „Играчки за бъдеще“. От името на фондацията  госпожа Галя Манчева пожела успех на всички отличени ученици.