“Share the joy” – наша песен в художествено – музикално състезание 2020 г.

68.СУ „ Акад. Никола Обрешков“, член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, участва със свое изпълнение и видеоклип на песента “Share the joy” /“Сподели радостта“/ в Деветото художествено-музикално състезание на Асоциацията. В Асоциацията членуват 127 от най- добрите училища в страната, които се стремят към по- високо ниво на изучаване на английски език. Цел на музикалното състезание е да стимулира учениците да използват английски език по креативен начин, извън учебната стая, да подпомогне учителите да развиват интереса на учениците си към езика. Изборът на песента е вдъхновен от Детския песенен конкурс на Евровизия-2019г., чийто официален надслов е „Share the joy”.

Видеоклипът, в YouTube канала на Асоциацията вече има много почитатели. Отвореното гласуване в Интернет ще определи победителя на публиката. Класирането на публиката ще продължи до 06. март 2020г. включително.

За да дадете своя глас, е необходимо да харесата видеото, което подкрепяте, в YouTube.

Официалното обявяване на победителя в конкурса ще бъде на 07. март, по време на провеждането на националния кръг на международното състезание по английски език за ученици от Асоциацията „Лингвистично кенгуру“- KGL, в град Враца, СУ “Христо Ботев“. Националният кръг се провежда под патронажа на кмета на град Враца, г-н Калин Каменов.