Специални гости на Втория фестивал на природните науки и математиката „Глобални екологични проблеми – цената на истината” в 7. СУ „Кузман Шапкарев “, град Благоевград

Като специални гости на Втория фестивал на природните науки и математиката „Глобални екологични проблеми – цената на истината” в 7. СУ „Кузман Шапкарев “, град Благоевград, проведен на 10.01.2020г., 68. СУ бе представено от група ученици от прогимназиален и гимназиален етап, работили по проекти в областта на природните науки.

Групата представи ученически проект на тема: „Нека се обединим за едно по- чисто и зелено бъдеще, за един по- добър живот “. Нашите ученици представиха проекта по изключително атрактивен и артистичен начин. В състезателната игра-викторина по природни науки и математика показаха отлични умения и компетентности и безпроблемно се справиха с решаването на задачите, което донесе заслужено престижното първо място на отбора „Архимед“.

Биологичните модели, с които участвахме впечатлиха журито, а модела: „Грипен вирус“ бе отличен с трето място.

Едно голямо „Браво!“ за учениците, представили така впечатляващо нашето училище:

Елица Радева – 5.в клас

Румяна Ангелова – 5в. клас

Рая Максимова – 6.б клас

Даная Томова – 6.б клас

Николай Ценов – 7.а клас

Ивана Цветанова – 10.а клас

Гергана Караначева – 10.а клас

Жаклин Йорданова – 10.а клас

Директорът на 7. СУ, д-р Лилия Стоянова, връчи на г-жа Румяна Парцова благодарствен плакет.

С пожеланието „Нека заедно да постигаме повече“ в своето поздравление г-жа Парцова оцени високо партньорството между двете образователни институции.

Нашият екип получи медали, енциклопедии и грамоти.

Линк към новината в struma.bg: прочети

Линк към новината, излъчена в предаването Знание.БГ по БНТ 2: виж